A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

НАГАДУЄМО ВАМ ПРО ДІЇ НАСЕЛЕННЯ НА ВИПАДОК ПОЖЕЖІ

Дата: 12.04.2024 08:35
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Шановні мешканці Старокозацької громади!

 

З настанням весни відкривається сезон пожежонебезпечного періоду. Період року, під час якого масово виникають пожежі в екосистемах, а саме: у лісосмугах, степових зонах та на території населених пунктів. Основними причинами пожеж є : кинутий недопалок або сірник, розведення вогнища і необережне поводження з ним, випалювання трави на територіях приватних домоволодінь. У 90% випадків виникнення пожеж це людина.

 

Закликаємо вас не нехтувати правилами протипожежної безпеки – не палити сміття, не підпалювати суху траву та сухостої, а також не влаштовувати пікніків в лісосмугах, адже це небезпечно. Також застерігаємо не палити рослинні залишки у власних подвір’ях, адже це заборонено законом!

 

НАГАДУЄМО ВАМ ПРО ДІЇ НАСЕЛЕННЯ НА ВИПАДОК ПОЖЕЖІ:

 

• У кожному випадку появи диму, а також при виявленні осередків горіння негайно викликайте пожежну охорону. Під час виклику пожежної охорони необхідно коротко повідомити, що горить, точну адресу, після чого, в першу чергу, прийміть заходи щодо врятування матеріальних цінностей.

• Пожежа, як правило, починається з невеликого осередку горіння і ліквідувати її в цей період не виникає великих труднощів.

• В першу чергу необхідно використовувати всі засоби пожежогасіння, які є під руками — воду, пісок, вогнегасники, тканину змочену водою, та ін. При цьому необхідно знати деякі особливості гасіння різних пожеж.

• Вода, наприклад, є основним засобом боротьби з вогнем. Однак при гасінні керосину чи бензину слід враховувати, що ці рідини легші води, випливають на її поверхню і продовжують горіти. Тому при горінні керогазів, примусів з газом чи бензином краще усього накинути їх одіялом, кошмою чи другою цупкою тканиною, і полум’я згасне.

• Краще всього гасити горючі рідини вогнегасниками, можна засипати їх піском.

• При горінні електромережі необхідно в першу чергу відключити її, а потім приступити до гасіння пожежі сухим піском, вогнегасником.

• У разі виявлення пожежі кожен громадянин зобов’язаний повідомити про це пожежну охорону по телефону 101.

 

ЩОБИ УНИКНУТИ ПОЖЕЖІ В ЖИТЛОВОМУ БУДИНКУ, КВАРТИРІ ЧИ В ПОДВІР’Ї, НЕОБХІДНО ДОТРИМУВАТИСЯ ТАКИХ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ:

 

• утримувати в справному стані електромережі, електричні прилади, прилади опалення і дотримуватись заходів безпеки при їх експлуатації;

• виконувати заходи безпеки при користуванні печами, газовими приладами, предметами побутової хімії та проведення ремонту в квартирах з застосуванням лаків, фарб;

• дотримуватись в будівлях з підвищеною поверховістю встановленого протипожежного режиму (не забивати евакуаційні виходи на балконах та лоджіях, утримувати в справному стані улаштування, які входять в систему протидимового захисту будинку);

• не загромаджувати драбини, холи, коридори загального користування та підходи до засобів пожежогасіння;

• не загромаджувати евакуаційні люки на балконах верхніх поверхів;

• не дозволяти будівництво сараїв, гаражів та інших будівель в протипожежних розривах;

• не дозволяється складувати в гаражах горючо-мастильні матеріали, з верх встановленої норми;

• не дозволяється загромаджувати проїзди надвірних територій і розривів між будівлями, під’їздів до джерел протипожежного водопостачання, запасних евакуаційних виходів і пожежних драбин.

 

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь