A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«Попередження вживання психоактивних речовин»

Дата: 14.04.2023 13:34
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

 

Тютюн, алкоголь, деякі ліки, токсичні речовини, наркотики тощо. Усі вони більшою чи меншою мірою впливають на мозок і психіку людини, її здатність тверезо мислити і відповідально діяти. Тому їх називають психоактивними речовинами (такими, що впливають на психіку людини).

Однак є ще одна група психоактивних речовин, вживання яких є особливо небезпечним. Це наркотичні речовини, наркотики. Хоч наркотичний ефект можуть мати й інші психоактивні речовини, до прикладу, деякі ліки, та загалом наркотиками прийнято називати лише нелегальні препарати, розповсюдження яких заборонено законом.

Тому, в рамках соціально-виховної роботи в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області завершується цикл групових заходів виховного та профілактичного характеру, які направлені на  запобігання поширенню негативних явищ.

З метою ознайомлення клієнтів пробації  з етапами формування залежностей та варіантами їх подолання, сприяння в усвідомленні причин вживання психоактивних речовин, 13.04.2023 року представник уповноваженого органу з питань пробації організував для суб’єктів пробації зустріч з лікарем психіатром І відділення КНП «Одеська психіатрична лікарня №4» Одеської обласної Ради» - Станіславом Ковальчуком. Груповий захід був присвячений проблемі здоров’я, а саме: виробленню власного відповідального ставлення до свого здоров’я і до впливу шкідливих звичок. Під час проведення зустрічі з’ясували рівень поінформованості суб’єктів пробації щодо даної проблеми, а також підвищили рівень знань щодо наслідків вживання алкоголю та наркотиків, обговорили основні мотиви. Крім того, зауважили, що свідомий вибір здорового способу життя є одним з головних гарантів становлення майбутніх особистостей і досягнення ними життєвих досягнень

В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з суб’єктами пробації, які поділились своїми враженнями,  досвідом та ставленням до свого власного життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь