A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

ЗНИЩЕННЯ  НАСІННЯ ТА САДИВНОГО МАТЕРІАЛУ

Дата: 02.11.2022 08:19
Кількість переглядів: 103

 

     Що робити суб’єкту господарювання, якщо в нього наявне насіння, яке не може бути використане на посів, продовольчі, кормові та інші цілі, або садивний матеріал, який не може бути використаний для створення багаторічних насаджень або в інших цілях?

    Міністерство аграрної політики та продовольства України наказом від 20 грудня 2018 року № 613 затвердив «Порядок знищення насіння, яке не може бути використане на посів, продовольчі, кормові та інші цілі, та садивного матеріалу, який не може бути використаний для створення багаторічних насаджень або в інших цілях» відповідно до частин п’ятої та шостої статті 17 Закону України “Про насіння і садивний матеріал”, статей 18 та 19 Закону України “Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції”, пунктів 7-9 «Загальних вимог до здійснення переробки, утилізації, знищення або подальшого використання вилученої з обігу неякісної та небезпечної продукції», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2001 року № 50.

    Вимоги Порядку поширюються на всіх суб’єктів господарювання, які є власниками насіння та/або садивного матеріалу. Передбачені заходи здійснюються за рахунок власника насіння/садивного матеріалу. Власник насіння/садивного матеріалу, що підлягає знищенню, направляє заяву до територіального органу Держпродспоживслужби.

    Насіння та/або садивний матеріал підлягає знищенню шляхом спалювання, руйнування, фізико-хімічної, біологічної або іншої обробки відповідно до вимог нормативних документів під наглядом державного інспектора з насінництва та розсадництва.

    Про час та місце знищення інспектор у триденний строк після отримання заяви від власника насіння та/або садивного матеріалу повідомляє місцеву державну адміністрацію або орган місцевого самоврядування, на території якої (якого) заплановано знищення насіння та/або садивного матеріалу.

Інспектор до знищення насіння та/або садивного матеріалу зобов’язаний:

За фактом знищення насіння/садивного матеріалу інспектор складає акт знищення насіння, яке не може бути використане на посів, продовольчі, кормові та інші цілі, та садивного матеріалу, який не може бути використаний для створення багаторічних насаджень або в інших цілях, у чотирьох примірниках, які мають однакову юридичну силу, – по одному для: територіального органу Держпродспоживслужби; власника насіння та/або садивного матеріалу, що знищено; підприємства, що здійснювало знищення (у разі залучення); державної адміністрації або місцевого органу самоврядування (за необхідності). До акта долучається копія заяви як невід’ємна його частина. У разі необхідності кожна із сторін, відображена в акті про знищення, висловлює окрему думку щодо знищення, яка додається до акта про знищення як невід’ємна його частина.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь