A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Надання першої медичної допомоги  

Дата: 30.09.2022 08:35
Кількість переглядів: 87

 

Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати людське життя.  Тому, оперативність надання допомоги часто залежить від людей, що знаходяться поряд з постраждалим (члени сім’ї, колеги, перехожі), особливо якщо вони володіють навичками надання першої допомоги.

Перша допомога - це комплекс необхідних заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я постраждалого до моменту надання кваліфікованої медичної допомоги.

8 вересня 2022 року в рамках проведення «Тижня здоров’я» в Білгород-Дністровському районному відділі з питань пробації відбулася зустріч із медичною сестрою Білгород-Дністровського медичного фахового коледжу Оленою Просєковою, яка провела практичне заняття для працівників пробації з основ надання першої до медичної допомоги.

Під час заняття учасників було ознайомлено з алгоритмом MARCHE та його складовими, фактами про кров, ознаками кровотечі та кровоспинними засобами, джгутами та важливими принципами роботи з ними, основами зовнішнього масажу серця та методами зупинки немасивних кровотеч, діями для зігрівання потерпілого та опіками трьох ступенів, а також загальною хронологією надання допомоги. 

Олена Просєкова провела відповідний інструктаж та наглядно показала як зупиняти кровотечу з використанням тампонади та джгутів, як діяти при опіках тіла, переохолодженні, зупинці серця тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь