A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Пробаційна програма «Подолання домашнього насильства»

Дата: 13.09.2022 10:05
Кількість переглядів: 78

 

Більшість програм призначених для осіб, які вчинили домашнє насильство, базується на когнітивно – поведінковому або психо-навчальному підході і зазвичай застосовується в системі кримінальної юстиції: службою пробації та пенітенціарною службою, а решту заходів вживає спільнота, у напрямку скасування ґендерної ієрархії, насильства та дискримінації за ґендерною ознакою.

12 серпня 2022 року Державна установа «Центр пробації» презентувала концепцію нової пробаційної програми – «Подолання домашнього насильства», яка розроблена для подолання та профілактики однієї з поширених соціальних проблем – домашнього насильства, а саме робота з кривдниками. Метою нової пробаційної програми є досягнення позитивних змін у поведінці особи, засудженої за вчинення протиправних дій стосовно інших людей, зміни та набуття нових соціально прийнятих навичок для життя в суспільстві.

Таке втручання вимагає кваліфікованих і підготовлених тренерів. Тому, 17-19 серпня 2022 року психолог Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області взяла участь в апробації проекту пробаційної програми «Подолання домашнього насильства» для засуджених осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням та пройшли навчання в режимі онлайн – тренінгу. Персоналом уповноваженого органу з питань пробації були відібрані 5 учасників апробації проекту пробаційної програми, які знаходяться в  групі ризику.

06 вересня 2022 року розпочато реалізацію апробації проекту пробаційної програми «Подолання домашнього насильства», яка направлена на подолання системи уявлень, які допускаються, виправдовують або сприяють вчиненню насильства. На першому занятті відбулося знайомство з учасниками групи, ознайомлення з цілями та завданнями пробаційної програми, встановлення правил роботи та налагодження позитивної атмосфери в групі. В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з підобліковими, які поділились своїми думками та висновками.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь