A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«Попередження вживання психоактивних речовин»

Дата: 18.02.2022 09:11
Кількість переглядів: 450

 

Ми живемо у століття технічного прогресу, який подарував людству надію на благополучне майбутнє й безсумнівне процвітання за допомогою новітніх технологій і розробок, а також відкрив людям безліч способів самознищення. Ядерна, хімічна, біологічна зброя, викиди промислових відходів у навколишнє середовище - все це ще піддається розумному контролю. Набагато підступніша інша проблема – вживання психоактивних речовин.

Тому, в рамках соціально-виховної роботи в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області стартував цикл групових заходів виховного та профілактичного характеру, які направлені на  запобігання поширенню негативних явищ.

З метою ознайомлення клієнтів пробації  з етапами формування залежностей та варіанти їх подолання, сприяння в усвідомленні причин вживання психоактивних речовин, 17.02.2022 року представник уповноваженого органу з питань пробації організував для суб’єктів пробації зустріч з лікарем психіатром КНП «Одеська психіатрична лікарня № 4» Одеської обласної ради Яною Кривенко. Груповий захід був присвячений проблемі здоров’я, а саме: виробленню власного відповідального ставлення до свого здоров’я і до впливу шкідливих звичок. Під час проведення зустрічіз’ясували рівень поінформованості суб’єктів пробації щодо даної проблеми, а також підвищили рівень знань щодо вживання алкоголю, наркотиків  та їх наслідки, обговорили основні мотиви. Крім того, зауважили, що свідомий вибір здорового способу життя є одним з головних гарантів становлення майбутніх особистостей і досягнення ними життєвих досягнень

В процесі роботи відбувся конструктивний зворотний зв'язок  з суб’єктамипробації, які поділились своїми враженнями,  досвідом та ставленням до свого власного життя.

Наприкінці групового заходу представником Білгород-Дністровського районного відділу філії був відведений підсумок зустрічі, що людині дуже легко підсісти на наркотик або алкоголь (часто непомітно для себе), і дуже складно цього позбутися. Тому наркотична та алкогольна залежності дуже важко піддаються лікуванню. І тому потрібна сила волі, підтримка. Саме цього часто людині й не вистачає.

Артур Шопенгауер сказав «Здоров'я настільки переважує решту благ життя, що здоровий жебрак щасливіший за хворого короля».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь