A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Білгород - Дністровський міськрайонний центр зайнятості, у рамках розгорнутої урядової кампанії з детінізації зайнятості, інформує про підсумки інспекційної кампанії Державної служби України з питань праці щодо виявлення неоформлених трудових відноси

Дата: 02.11.2021 08:46
Кількість переглядів: 364

Впродовж 3 місяців інспекційної кампанії проведено 3 030 інспекційних заходів та виявлено 11 724 працівники, допущених до роботи без оформлення трудових відносин.

Традиційно найбільше неоформлених працівників виявлено у сферах торгівлі (2 960 неоформлених працівників), організації харчування (2 359 неоформлених працівників) та сільському господарстві (2 405 неоформлених працівників).

До всіх роботодавців, що допускають до роботи працівників без оформлення трудових відносин, застосовані заходи притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

За результатами заходів, проведених в рамках інспекційної кампанії, укладено трудові договори з 123 тис. працівників.

За інформацією Державної податкової служби кількість працівників, щодо яких надійшли повідомлення у період з 1 липня до 26 вересня 2021 року збільшилася на 28 869 осіб.

Інспекційні відвідування роботодавців супроводжувалися широкомасштабною інформаційною кампанією у засобах масової інформації про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також про процедури оформлення трудових відносин та інші вимоги законодавства про працю та охорону праці.

Потрібно зазначити, що динаміка працевлаштування працівників, а також їх кількість у конкретних роботодавців постійно відстежується інспекторами праці. До роботодавців, у яких при збереженні рівня активності господарської діяльності зменшиться кількість працівників після завершення інспекційних заходів, увага буде особливо прискіпливою, в тому числі і шляхом проведення повторних інспекційних заходів.

Інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених працівників – це об’єднання зусиль всіх державних органів у боротьбі із незадекларованою працею. Напрацьовані механізми взаємодії підвищили результативність моніторингу стану трудових відносин та дали змогу більш точно реагувати на факти порушень законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь