A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Контроль над своїм емоційним станом

Дата: 03.03.2021 13:10
Кількість переглядів: 1174

Контроль над своїм емоційним станом на етапі розвитку суспільства є чи не першочерговим завданням, на тлі якого народжуються толерантність, емпатія, повага до особистості інших людей. І починається цей контроль саме з розуміння власних емоцій, з уміння їх розрізняти, ідентифікувати й адекватно виявляти. Адже саме з адекватністю реакції на подразник у нас часто виникають проблеми. Мимовільні, спонтанні емоції - це природній прояв емоційного життя людини, і їх неможливо заборонити, але ознака справжньої зрілості особистості саме в тому, щоб відчувати власні межі й домовлятися про правила, навіть про правила прояву емоцій.

На жаль, дійсність, що змінилася, теж не дає нам можливості вчитися самоконтролю, адже в ній уже досить велике місце займає Інтернет - місце, де занадто швидкий доступ до інформації передбачає таку ж швидку реакцію, спрощену символічним проявом емоцій - "смайликом" або "лайком", простотою його віддачі, браком гарантії щирості. Ми швидко реагуємо, часто не вникаючи в суть виключно емоцією, не встигаючи ввімкнути мозок і критичне мислення. Знеособлений віртуальний опонент здається на перший погляд не таким небезпечним, а отже ми можемо говорити "те, що думаємо", не ризикуючи ввійти в пряму конфронтацію, де в реальності можна було б дістати фізичну відсіч. Але потім ми виходимо в реальний світ із тією ж настановою, а там, хоч як це дивно, - реальні люди, які реактивно реагують на наші висловлювання. Та й у віртуальному полі нас можуть образити, зачепити, втягти в непотрібну суперечку, роздражнити. І ось ми вже завелися і готові трощити всіх незгодних, але в найближчому реальному оточенні - дружину, дітей, собаку. Нескладно вирахувати тих, хто постраждає першим від вашої заведеності. Для того щоб навчитися управляти емоціями, для початку їх треба навчитися розпізнавати, усвідомлювати й називати. І передусім - власні.

Тому, з метою розвитку саморегуляції емоційного стану 2 березня 2021 року для осіб, що перебувають на обліку в Білгород-Дністровському міськрайонному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області, психологом відділу Оленою Чумак було проведено тренінгові заняття «Опанування емоцій — навик стресостійкості». Під час якого вчилися аналізувати свій емоційний стан, за допомогою практичних методик виражали конструктивно свої емоції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь