A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Робота комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати Старокозацької сільської ради

Дата: 05.10.2018 08:49
Кількість переглядів: 834

Фото без опису

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018р. № 649-р «Про заходи спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», Комісією з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати Старокозацької сільської ради було проведено масштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та впроваджено превентивні заходи серед роботодавців з питання подолання незадекларованої праці.

Протягом червня-вересня 2018 року, під час здійснення своїх повноважень робочою групою було охоплено більш ніж 60 суб’єктів господарювання.

Так, за результатами проведеної роботи, наявними фізичними особами - підприємцями громади було додатково працевлаштовано 34 працівника та  11 фізичних осіб набули статутусу «Підприємців».

 Також було встановлено:

  1. факт стихійної торгівлі продуктами харчування фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях на вулиці з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі;
  2. факт здійснення окремими особами своєї господарської діяльності на земельних ділянках Старокозацької сільської ради, які їм безпосередньо не належать або використовуються ними на умовах оренди із залучення найманої сили без належного оформлення трудових правовідносин.

За вищезазначеними фактами, було поінформовано органи Національної поліції для вжиття заходів реагування, згідно наданих повноважень.

Легалізація заробітної плати та зайнятості населення – загальна проблема всіх державних органів та роботодавців, тому й вирішувати її слід спільними зусиллями. Використання нелегальних трудових відносин призводить до ненадходжень коштів до фондів соціального страхування та місцевих бюджетів. А вони могли б спрямовувались на добробут громади та реалізацію програм соціально-економічного розвитку села. А ще тіньова зайнятість є причиною трудової міграції та невпевненості громадян у своєму майбутньому, оскільки неоформлений працівник позбавляється всіх соціальних прав та гарантій (пенсійного забезпечення, права на допомогу з тимчасової непрацездатності, оплачувану відпустку, допомогу з безробіття та охорону праці тощо).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь