Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Сесії сільської ради №32-VІІ «Р І Ш Е Н Н Я Про бюджет Старокозацької сільської ради на 2018 рік»

Кількість переглядів: 338
Скликання: VII скликання 2017 року
Сесія: 16 сесія
Тип документу: Сесії сільської ради
Дата прийняття: 22.12.2017
Дата оприлюднення: 24.07.2019
Номер документу: 32-VІІ
Назва документу: Р І Ш Е Н Н Я Про бюджет Старокозацької сільської ради на 2018 рік
Прикріплені файли:
  1. Р І Ш Е Н Н Я сесії 32-VІІ (0.07 МБ)

Відповідно до пункту 23 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статей 77, 88, 91 Бюджетного кодексу України,  Старокозацька сільська рада

ВИРІШИЛА :

1.  Визначити на 2018 рік:

доходи сільського бюджету  у сумі 61458,6 тис. грн., у тому числі доходи загального фонду  сільського бюджету – 60751,2 тис. грн., доходи спеціального фонду сільського бюджету – 707,4 тис. грн., згідно з додатком 1 до  рішення;

- видатки сільського бюджету у сумі 61458,6 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду сільського бюджету – 60751,2 тис. грн., видатки спеціального фонду сільського бюджету – 707,4 тис. грн.., згідно з додатком 3 до  рішення

2. Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів сільського бюджету  у сумі 10,0 тис. гривень.

3. Затвердити на 2018 рік   міжбюджетні  трансферти  у сумі 39967,1 тис. гривень ( додаток 2), в тому числі:

  1. Субвенції з загального фонду Державного бюджету України у сумі 30738,8 тис. гривень  на:

-  освітня субвенція  у сумі 23674,4 тис. грн.;

-  медична субвенція у сумі 7064,4  тис. грн..

     2) Дотації з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 9228,3 тис. грн.., в т.ч.           – додаткову дотацію з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони  здоров`я у сумі  4907,2 тис. грн.,

- базову дотацію у сумі 4321,1 тис.грн.

4. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду сільського бюджету на 2018 рік за їх економічною структурою :

  • оплата праці працівників бюджетних установ (код 2110);
  • нарахування на заробітну плату (код 2120);
  • придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів (код 2220);
  • забезпечення продуктами харчування (код 2230);
  • оплата комунальних послуг та енергоносіїв (код 2270);
  • трансферти населенню (код 2700 );
  • поточні трансферти органами державного управління інших рівнів (код 2620).

            5. Дозволити сільській раді за погодженням з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування соціально - економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва здійснювати розподіл та перерозподіл дотацій та субвенцій з Державного бюджету України та обласного бюджету місцевим бюджетам та здійснювати фінансування відповідно до нормативних документів, затверджених Кабінетом Міністрів України, що регламентують порядок розподілу  та використання дотацій та субвенцій з Державного бюджету України та обласного бюджету, з внесенням відповідних змін до розпису доходів та видатків сільського бюджету на 2018 рік шляхом видання відповідного розпорядження голови сільської ради з подальшим внесенням цього питання на чергову сесію сільської ради.

      6. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право Старокозацькій сільській раді отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

      7. Установити, що джерелами формування загального фонду сільського бюджету на 2018 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України.

      8. Установити, що джерелами формування спеціального фонду сільського бюджету на 2018 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 69-1 Бюджетного кодексу України.

       9. Установити, що невикористаний обсяг субвенцій виділених у 2017 році з сільського бюджету (за рахунок  коштів сільського бюджету) іншим бюджетам, а також субвенцій виділених з місцевих бюджетів сільському бюджету зберігаються на рахунках бюджету для покриття відповідних витрат у наступному бюджетному періоді з урахуванняи їх цільового призначення.

        10. Дозволити за рішенням сільської ради в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів бюджету сільської ради на депозитах з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду, за попереднім погодженням з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування соціально - економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

11. Розпорядникам коштів сільського бюджету:

11.1. Забезпечити у першочерговому порядку у повному обсязі потребу у коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, проведення розрахунків за теплопостачання, водопостачання, водовідведення, електричну енергію, придбання вугілля , інші комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, не допускаючи будь-якої заборгованості із зазначених видатків.

11.2. Оптимізувати мережу бюджетних установ для забезпечення їх належного функціонування.

11.3. Привести  свої витрати  у відповідність з бюджетними асигнуваннями, чисельність працівників установ  з  визначеним фондом  оплати праці, а інші  витрати у відповідність з іншими  встановленими асигнуваннями таким чином, щоб забезпечити виконання покладених на установу функцій.

11.4. Забезпечити утримання чисельності працівників та здійснення фактичних видатків на заробітну плату, включаючи видатки на преміювання та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах або планах використання бюджетних коштів.

11.5. Забезпечити проведення індексації заробітної плати працівників бюджетних установ відповідно до Закону України «Про індексацію грошових доходів населенню».

11.6. Планувати видатки, пов'язані із стимулюванням працівників будь-якої бюджетної установи, за умови забезпечення у повному обсязі бюджетними коштами обов'язкових виплат заробітної плати працівникам, інших соціальних виплат, у тому числі видатків на проведення розрахунків за комунальні послуги та енергоносії.

11.7. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

11.8. Забезпечити укладання угод за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником коштів місцевого бюджету  обґрунтованих лімітів енергоспоживання.

11.9. У разі наявності простроченої заборгованості із заробітної плати, а також за спожиті комунальні послуги та енергоносії, припинити прийняття в межах бюджетних асигнувань бюджетних зобов'язань та здійснення платежів за загальним фондом за іншими заходами, пов'язаними з функціонуванням бюджетних установ до погашення такої заборгованості.

11.10. Забезпечити прийняття бюджетних зобов'язань та проведення видатків за рахунок загального фонду сільського бюджету, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, взятих на облік в органах Державної казначейської служби України, тільки в межах бюджетних асигнувань, встановленими кошторисами та забезпечивши відповідність щомісячного обсягу фактичних видатків обсягам призначень, встановлених планами використання бюджетних коштів.

11.11. Забезпечити взяття бюджетних зобов'язань та здійснення видатків за спеціальним фондом сільського бюджету в межах відповідних фактичних надходжень спеціального фонду бюджету.

11.12. Передбачати видатки спеціального фонду бюджету за рахунок власних надходжень бюджетних установ на погашення заборгованості установи з бюджетних зобов’язань за спеціальним, загальним фондом кошторису, на проведення заходів, пов’язаних з виконанням основних функцій, які не забезпечені ( або частково забезпечені) видатками загального фонду.

11.13. Забезпечити під час укладання угод (договорів, контрактів тощо) щодо закупівлі товарів, робіт  і послуг за кошти місцевого бюджету встановлення обов'язковою умовою застосування штрафних санкцій до суб'єктів господарювання за невиконання або несвоєчасне виконання зобов'язань. Зарахування коштів, отриманих від сплати таких штрафних санкцій здійснювати до доходів загального фонду сільського бюджету.

12 . Відділу бюджету, фінансів та планування Старокозацької сільської ради :

12.1. У процесі виконання сільського бюджету вносити пропозиції  щодо змін по доходах та видатках у разі настання випадків, передбачених Бюджетним Кодексом України.

12.2 Установити, що будь-які видатки, пов’язані з утриманням бюджетних установ, можуть здійснюватись розпорядниками коштів сільського бюджету у разі, коли відсутня прострочена заборгованість із заробітної плати, а також за спожиті комунальні послуги та енергоносії.

12.3. Забезпечити першочергове фінансування витрат  по захищених статтях видатків сільського бюджету у межах наявних ресурсів згідно з затвердженим помісячним розписом загального фонду місцевого бюджету.

12.4. Забезпечити першочергове фінансування витрат  по захищених статтях видатків бюджету Старокозацької сільської ради у межах наявних ресурсів згідно з затвердженим помісячним розписом загального фонду бюджету.

12.5. Здійснювати фінансування видатків у межах фактичних надходжень до бюджету Старокозацької сільської ради.

12.6. Здійснювати фінансування видатків за рахунок субвенції, передбаченої на пільги та субсидії, виходячи з фактично отриманих сум з Державного бюджету.

13. Установити, що положення даного рішення застосовується з  1 січня 2018 року.

14. Додатки № 1-4 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

15. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва  (голова – Щербина Ю.І.).


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь