Старокозацька громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«Особиста відповідальність про здоров’я»

Дата: 10.08.2021 13:40
Кількість переглядів: 662

 

 

В Білгород-Дністровському міськрайонному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області  продовжується цикл групових занять присвячених Тижню здоров’я для суб’єктів пробації.

5 серпня 2021 року для підопічних відділу пробації було проведено лекцію з елементами тренінгу на тему: «Особиста відповідальність про здоров’я», за участю соціального працівника філіалу Всеукраїнської організації «Шлях додому» в м. Білгород – Дністровського - Наталії Крамаренко, яку організувала волонтер уповноваженого органу з питань пробації Олена Смолягович. Метою заходу було розширити поняття про здоровий спосіб життя, навчитись розрізняти добрі і погані звички і передбачати наслідки, які вони ведуть за собою, щоб бути здоровим і життєрадісним, виховувати принциповість, повагу до себе.

          Під час заходу  обговорювали, які бувають шкідливі звички, але акцентували увагуна вживанні алкоголю та наркотиків, залежності від них, а також до яких це призводить наслідків: захворювання, які передаються статевим шляхом, скоєння кримінальних правопорушень, складні стосунки в сім’ї, тощо.Проаранжувалиосновні шляхи профілактики наркоманії, алкоголю, розвінчали поширені міфи про популярність і магічність  вживання  речовин. До того же, ангажували питання чому ж, знаючи якої шкоди завдають ці речовини здоров’ю ми  намагаємося випробувати себе і часто потрапляємо у «пастку» залежності, з якої важко, а то й взагалі неможливо вибратися. В процесі роботи відбувсяконструктивний зворотний зв'язок  з суб’єктамипробації, які поділились своїми враженнями,  досвідом та ставленням до свого власного життя.

               Наталія Крамаренко проінформувала учасників заходу про роботу  організації,  в якій можна отримати кваліфіковану допомогу і всебічну підтримку протягом усього перебування на обліку та супроводження на початку самостійного ведення абсолютно тверезого способу життя, вільний від наркотиків і алкоголю,  індивідуальний підхід до кожного клієнта, а також гарантують забезпечення повної конфіденційності і нерозголошення особистих даних.

Клієнтам пробації була роздана інформаційна література даної тематики та засоби контрацепції, яку надала Наталія Крамаренко, а також соціальним працівником Всеукраїнської організації запропоновано провести акцію пройти швидкі експрес тести для визначення інфекційних захворювань, нащо останні надали свою згоду.Представники Білгород-Дністровського міськрайонного відділу пробації також прийняти участь в проходженні скринінг- тестуванні.

Дуже важливо зберегти те, що маємо. Від нас самих залежить, що ми оберемо - шлях до здоров'я чи навпаки. Живіть здоровим життям!

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь